Vanwege werkzaamheden aan het Twentekanaal moeten vissers elders hun stekje zien te vinden.
Volledig scherm
Vanwege werkzaamheden aan het Twentekanaal moeten vissers elders hun stekje zien te vinden. © Emiel Muijderman

Vissers wijken voor baggeraars aan kanaal, wedstrijd in Almelo (weer) geschrapt

ALMELO - Komend weekend zou eindelijk de landelijke karperkoppelwedstrijd aan het Twentekanaal worden gehouden. Maar het hengelsportevenement is te elfder ure toch weer afgelast, vanwege werkzaamheden aan het kanaal.

 1. Netflix-hit Squid Game nagespeeld op Twentse basisscholen: ‘Ja, dat kijken we gewoon’
  PREMIUM

  Net­flix-hit Squid Game nagespeeld op Twentse basisscho­len: ‘Ja, dat kijken we gewoon’

  ALMELO/VROOMSHOOP - Het is dé Netflix-hit van het moment: de Zuid-Koreaanse serie Squid Game. Geschikt voor 16 jaar en ouder, maar (ook) onder Twentse basisschoolkinderen razend populair. Die spelen de moordspelletjes uit de serie - vredig - na op het plein. Maar hebben het geweld in de serie dus wel gezien. Leerkrachten krabben zich hier en daar achter de oren. „Ik ben nog van plan een bericht naar ouders te sturen.”
 2. Hoe voorkom je als betrouwbaar Twents transportbedrijf dat criminelen drugs in je vracht verstoppen? ‘Dat kun je nooit helemaal voorkomen’
  PREMIUM

  Hoe voorkom je als betrouw­baar Twents transport­be­drijf dat criminelen drugs in je vracht verstoppen? ‘Dat kun je nooit helemaal voorkomen’

  ENSCHEDE - Bij een tot nu toe onbekend gebleven Twents transportbedrijf werd afgelopen weekend honderd kilo harddrugs gevonden. De politie zwijgt verder. Maar het is de grootste nachtmerrie voor een transportbedrijf en de chauffeurs. Erachter komen dat je zorgvuldig gecontroleerde lading bij aankomst is voorzien van een extraatje... honderden kilo’s drugs.