Volledig scherm
Het tweede team van Krekkers na de bekerwinst in Zetten. © Krekkers

Voor eerst wint team Krekkers uit Mariaparochie/Harbrinkhoek de beker

MARIAPAROHIE/HARBRINKHOEK - Voor het eerst heeft een team van volleybalclub Krekkers uit Mariaparochie/Harbrinkhoek zaterdag de beker gewonnen van de regio Oost. Het tweede vrouwenteam zegevierde in het Gelderse Zetten met 3-2 tegen de hoofdmacht van WIK uit het Achterhoekse Steenderen.

Binnen de regio Oost schreven dit seizoen 112 vrouwenteams, waaronder het tweede van Krekkers, in voor de bekercompetitie. Krekkers deed erg lang mee, want de reserves bereikten de eindstrijd. In de halve finale werd al op spectaculaire wijze het derde van Set-Up’65 uit Ootmarsum aan de zegekar gebonden.

Dus mocht Krekkers 2 zaterdag naar Zetten. Nooit eerder was een team binnen de club bekerwinnaar geworden, dus er kon geschiedenis worden geschreven. Krekkers 2 kende een seizoen met veel blessureleed, maar toonde wel veerkracht met behulp van speelters uit de jeugd en lager teams. 

Bij de finale waren veel supporters aanwezig om Krekkers 2 te steunen. Tegen WIK ging het gelijk op, beide teams waren gewaagd aan elkaar. Het werd 2-2 in sets. In de derde set zakte Krekkers weg, maar het kon zich daarna herpakken en won ook de slotset met 15-10.