Volledig scherm
In speeltuinen horen speeltoestellen en het aantal toestellen zou de komende jaren wel eens fors kunnen dalen. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Vrees voor verdwijning speeltoestellen in Almelo

ALMELO - De bezuiniging op vervanging en onderhoud van speeltoestellen in Almelo begint sporen na te laten. Drie politieke partijen willen dat de gemeente aan de rem trekt en toch meer geld vrijmaakt voor de speelvoorzieningen in de stad. 

Lokaal Almelo Samen, Leefbaar Almelo en de Partij Vrij Almelo kwamen donderdagochtend tijdens de bespreking van de begroting voor 2020 met een voorstel om de bezuiniging op speeltoestellen terug te draaien en meer geld te investeren. 

Enkele jaren geleden koos Almelo ervoor om het vervangingsbudget met 75 procent terug te schroeven. Destijds al gaf het gemeentebestuur toe dat die bezuiniging op termijn kan leiden tot een kleinere hoeveelheid klim- en klautergelegenheden. Het college zei toen kale veldjes ook als geschikte speelplaatsen te beschouwen.

Meer geld

De drie partijen noemen dat onacceptabel, omdat voldoende goed onderhouden speeltoestellen in de speelbehoefte van kinderen voorzien. Volgens de fracties moet er een nieuw plan komen om de kwaliteit van speelgelegenheden te behouden.