Volledig scherm
PREMIUM
Jan Willem Dangremond, Gerrit van ’t Hag en Eef Haulussy (vanaf links). Het helpt als je met anderen kunt gaan wandelen, er begeleiding is en het bovendien gezellig is. © Lenneke Lingmont

Wandelproject Samen Bewegen in Almelo: stappen voor je gezondheid

ALMELO - Nee, het ging niet goed. Een dubbele hernia, diabetes, veel zitten. En toen ging Gerrit van ’t Hag uit Almelo wandelen, samen met anderen. Het resultaat: „Ik heb nu veel minder insuline nodig.” 

Meer bewegen is het goede voornemen van heel veel Nederlanders. Maar om de goede voornemens ook in de praktijk te brengen is enige wilskracht nodig. Het grootste obstakel, weten Jan Willem Dangremond (Sportbedrijf Almelo) en Eef Haulussy (Fysio Almelo), is de eerste stap. In je eentje gaan wandelen of sporten, daar is voor de beginnende wandelaar vaak weinig lol aan. Dan helpt het als je met anderen kunt gaan wandelen, er begeleiding is en het bovendien gezellig is.

  1. De gele bus zien we voorlopig niet terug in de Almelose binnenstad
    PREMIUM
    column

    De gele bus zien we voorlopig niet terug in de Almelose binnenstad

    Het bericht trok dinsdag meteen mijn aandacht. De karakteristieke gele schoolbus van Preston Palace rijdt hotelgasten die willen winkelen tegenwoordig naar de binnenstad van Enschede. Terwijl je uiteraard verwacht dat het pretpaleis dat in Almelo gevestigd is de gasten naar de Almelose binnenstad rijdt voor een uitje. Niet dus. Als liefhebber van mooie winkels begrijp ik dat Enschede simpelweg het meest uitgebreide winkelaanbod van Twente heeft. Maar als inwoner van Almelo die haar stad een warm hart toedraagt denk ik: waarom?