Volledig scherm
Volle tent tijdens de Brookeravond © Pinksterfeesten Bornerboek

Weer volle bak bij Pinksterfeesten Bornerbroek

BORNERBROEK - In het begin waaide het even flink hard, maar dat kon de pret niet bederven. De Pinksterfeesten in Bornerbroek worden ook dit jaar massaal bezocht.

Dat begon vrijdag bij de zogeheten Brookeravond. Met 1500 feestgangers uit eigen dorp was de tent op het terrein aan de Enterseweg aardig vol. „Een mooie gezellige avond. Kan ook niet anders, Bornerbroekers onder elkaar’’, typeert bestuurslid Stef Engbersen van de organiserende stichting.

Veiligheid

Met name op zaterdagochtend was er wat hinder door de harde wind. „Niet ernstig hoor, er zijn wat bouwhekken omgewaaid’’. Maar de immense feesttent, met een afmeting van vijftig bij dertig meter, was goed verankerd. De geplande kidsgames zijn zaterdagmiddag afgeblazen. Engbersen: „Onderdeel was een stormbaan, met springkussens. Het leek ons niet verstandig om die op te zetten. Veiligheid boven alles’’. Om die reden ging het dak van de botsautootjes wat later omhoog. De zweefmolen werd uit de wind gehouden door er een vrachtwagen voor te zetten. Kinderen konden zich zaterdag overigens in de tent vermaken, met de Benny Bang Show.

Volledig scherm
Geen kidsgames op de Pinksterfeesten in Bornerbroek, wel kermis. © Robin Hilberink

Volle toeren 

Superslager Samstag betekende later op de dag volle bak, met een paar duizend bezoekers. Zondagmiddag treden countrybands en linedancers op. Ook staat er een beachvolleybaltoenooi en vogelschieten op het programma. Er is een grote zandbak voor kinderen. De kermis draait op volle toeren. Vandaag is ook de Hollandse avond, met Frans Duijts als sfeermaker.

Op maandag zijn er allerlei imposante machines op het terrein te bewonderen. Rond vier uur begint een optreden van The Cats in the House.