ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Woningopkopers vooral actief in Almelo, Twenterand en Haaksbergen: ‘Eén op de acht huizen opgekocht door beleggers’

ENSCHEDE/ALMELO - In Almelo, Twenterand en Haaksbergen zijn beleggers die woningen opkopen voor de verhuur het meest actief. Het aantal huizen dat momenteel door beleggers wordt gekocht is in Almelo percentueel twee keer zo groot als het landelijk gemiddelde. Doordat zij steeds vaker huizen opkopen, komen vooral starters niet aan bod. 

 1. In de kelder van voetbalclub Hulzense Boys lag een geschenk uit de hemel voor Evelien uit Almelo: ‘Ik heb nu iets tastbaars van mijn vader’
  PREMIUM

  In de kelder van voetbal­club Hulzense Boys lag een geschenk uit de hemel voor Evelien uit Almelo: ‘Ik heb nu iets tastbaars van mijn vader’

  HULSEN/ALMELO - Gerrit Jansen (1923-1988) was een iconisch figuur bij Hulzense Boys. In de kelder van de 75-jarige voetbalvereniging zijn ludieke gedichten opgedoken van de te vroeg gestorven clubman. Tot blijdschap van zijn dochter Evelien (36), die haar vader op 3-jarige leeftijd verloor. Ze heeft de verzameling gebundeld. Het voelt als een geschenk uit de hemel.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.