Marinus Trommel (rechts) en Ron van Hutten van de Stichting Duurzaam Almelo bij een eikenlaantje, potentieel leefgebied van de eikenprocessierups: „Laat de natuur zijn werk doen”.
Volledig scherm
PREMIUM
Marinus Trommel (rechts) en Ron van Hutten van de Stichting Duurzaam Almelo bij een eikenlaantje, potentieel leefgebied van de eikenprocessierups: „Laat de natuur zijn werk doen”. © Annina Romita

Zomerse plaaggeest houdt de gemoederen weer bezig: Almelo wil af van Xentari

ALMELO - Het is een jaarlijkse zomerse traditie: de discussie over de eikenprocessierups. En vooral de bestrijding ervan met Xentari. Een biologisch, maar schadelijk middel. De Stichting Duurzaam Almelo verzoekt de gemeente te stoppen met deze aanpak. En dat wil het stadsbestuur ook: „Dit gif moet je niet willen”, aldus wethouder Jan Martin van Rees.

  1. Gedetineerden ingesloten na ‘koffievergiftiging’ in Almelose gevangenis: ‘Onrechtvaardig’
    PREMIUM

    Gedetineer­den ingesloten na ‘koffiever­gif­ti­ging’ in Almelose gevangenis: ‘Onrecht­vaar­dig’

    ALMELO - Meer dan tien veroordeelde criminelen hebben een week lang op cel gezeten, omdat ze hun mond hielden over de ‘koffievergiftiging’ in de Almelose gevangenis De Karelskamp. Ze mochten niet recreëren, niet gezamenlijk luchten, tot ze zouden zeggen wie er achter de poging tot zware mishandeling bij vier medewerkers zat. Onrechtvaardig, vindt een gedetineerde. Hij is een beklagprocedure gestart.