Volledig scherm
De ontwikkeling van het Stads Huis kan verder nu het bestemmingsplan is aangepast. © BPD

Zorgen over parkeerdruk na bouw complex Stads Huis in Almelo

ALMELO - De gemeenteraad heeft dinsdagavond het licht op groen gezet voor de nieuwe invulling van het oude stadhuis. De raad heeft het bestemmingsplan ten behoeve van het Stads Huis, zoals het wooncomplex gaat heten, veranderd van kantoren naar woningen. Er is wel brede politieke vrees voor toenemende parkeerdruk. 

Desondanks mag het bestemmingsplan worden veranderd. Daarmee kan de verbouwing van het complex tot nieuwe appartementen van start gaan. De verkoop van de woningen is in volle gang. Het projekt wordt ingevuld door ontwikkelaar Gerard Assen, architect Guus Zeillemaker en Bouwfonds Property Development (BPD).

Hoofdpijndossier

Het heetst hangijzer in het stedelijke ‘parlement’ bestond uit zorgen om de toenemende parkeerdruk. Er komen immers 99 nieuwe appartementen bij in de binnenstad. Wethouder Jan Martin van Rees is met de planmakers in gesprek over het realiseren van tenminste honderd parkeerplaatsen. 

Maar die toezegging was voor een aantal fracties onvoldoende. Er werd gevraagd om meer garanties. „Dit baart mij grote zorgen. Je kunt niet zeggen: dat zien we later wel. We krijgen geen duidelijkheid. En we moeten nu beslissen”, aldus Patricia Pol van Forum voor Rechts.  „Parkeren is wel vaker een hoofdpijndossier. Daar zitten we nu ook weer mee”, vond Hans Buitenweg (Groen Links). Pol stemde uiteindelijk als enige tegen.

Modern concept

Van Rees had zijn verdedigingslinie al uitgelegd door te zeggen dat de gemeenteraad zelf het risico op extra parkeerdruk had genomen door destijds akkoord te gaan met een woonbestemming voor het oude stadhuis. De wethouder onderstreepte liever de exclusiviteit van het projekt: „We gaan het gebouw ontwikkelen en het wordt heel bijzonder. Het wordt deels vrije sector huur en deels vrije sector koop. Er is goed nagedacht over dit concept. Er komen veel voorzieningen zoals een sportschool, een restaurant, een recreatieruimte, een balie en zelfs auto’s die gezamenlijk kunnen worden gebruikt. Het wordt een heel modern woonconcept”.

  1. Groei van designer-outletwebshop Otrium positief voor XL Businesspark in Almelo
    PREMIUM

    Groei van designer-outletweb­shop Otrium positief voor XL Busi­nesspark in Almelo

    ALMELO - Almelo spint garen bij de snelle groei van de designer-outletwebshop Otrium. Sinds enkele weken wordt de verzending van kleding voor Otrium binnen Europa verzorgd door Bleckmann Fashion & Lifestyle Logistics op regionaal bedrijventerrein XL Businesspark. Kleding van bekende merken als G-Star, Björn Borg, Pepe Jeans, Asics, Floris van Bommel en Marlies Dekkers wordt bij Otrium stukken goedkoper verkocht. De populariteit van het merk heeft ook positieve gevolgen voor de werkgelegenheid bij de Twentse logistiek dienstverlener.