Chicken Tonight
Volledig scherm
Chicken Tonight © Zwanenberg Food Group

Zwanenberg Almelo neemt Chicken Tonight over van Unilever

ALMELO- De Zwanenberg Food Group in Almelo neemt het merk Chicken Tonight over van Unilever. Zwanenberg produceerde dit al sinds 2017 voor Unilever, maar neemt nu ook de marketing en verkoop van deze productgroep over.

Chicken Tonight is in 1992 in de Verenigde Staten in de markt gezet en in 1993 in het Verenigd Koninkrijk en Australië. Het merk bevat meerdere sauzen die worden toegevoegd aan stukjes kip. Maarten Elsinga, ceo van Zwanenberg Nederland: “Chicken Tonight is een prachtige uitbreiding van ons assortiment. Sinds 2015 zijn wij bezig een brede voedingsmiddelenonderneming te worden met sterke merken.”

Rookworst

Het bedrijf van de familie Van der Laan nam twee jaar terug de fabriek van Unilever in Oss over, waar ook de befaamde rookworst wordt gemaakt. Zwanenberg Food Group telt 1.600 medewerkers, die vorig jaar voor een omzet van ruim 400 miljoen euro zorgden. Zwanenberg produceert vleesconserven, snacks, soepen, sauzen, gemaksmaaltijden en vegetarische producten. De onderneming exporteert vleesconserven (onder andere onder de merknaam ZWAN) naar meer dan honderd landen. In de Benelux is Zwanenberg vooral bekend van de merken Kips (leverworst, paté, vega-producten, vleeswaren) en Huls (droge worst).