Volledig scherm
De keeper van Zuidvogels zweeft door de lucht. © Peter Dekkers

Aanvallend SDC Putten verslaat Zuidvogels

VideoSDC Putten heeft de volgende driepunter toegevoegd aan het toch al fraaie erelijstje thuiswedstrijden. De ploeg won in een aantrekkelijk duel met 3-1 van Zuidvogels. 

In het duel tegen de lager geklasseerde ploeg uit Huizen stond SDC Putten al snel op een 0-1 achterstand toen Danny Roozendaal van buiten de zestien raak schoot. Net als vorige week tegen Genemuiden duurde het nog geen vijf minuten of het was alweer gelijk. Thomas Amende scoorde in de rebound, nadat Zuidvogels-keeper Mol een schot van Jurian van den Brink matig verwerkte. 

Na een periode van wapenstilstand pakte Putten de strijdbijl weer op via een dubieus afgekeurde goal van Iwan Bos en een prachtige knal van Amende. Uiteindelijk was het Kees Pluim die de trekker wel overhaalde en de 2-1 scoorde. Voor rust schoot Sander Duits nog op de binnenkant paal. Na rust raakte Rick van den Brink met een verlengde kopbal de paal van z’n eigen doel. De wedstrijd bleef op spanning omdat Putten meerdere kansen hardnekkig bleef missen via Van den Brink, Pluim en Rick Degenaar. 

Uiteindelijk was het toch Jurian van den Brink die het verschil in cijfers uitdrukte in de 3-1 eindstand. Een hogere score bleef uit, omdat Van den Brink vlak voor tijd met een lob de paal raakte. In de extra tijd kreeg Zuidvogels keeper Mol nog rood wegens hands buiten de zestien.

SDC Putten - Zuidvogels 3-1 (2-1). 10. Danny Rozendaal 0-1, 14. Thomas Amende 1-1, 32. Kees Pluim 2-1, 78. Jurian van den Brink 3-1. Rode kaart: 90+1. Frank Mol (Zuidvogels)

Amateurvoetbal