Volledig scherm
HHC viert de 0-1 van aanvoerder Glenn Kobussen. © BSR Agency

Aanvoerder Kobussen schiet HHC langs kampioen AFC

Tweede DivisieHHC Hardenberg heeft met 0-1 gewonnen bij AFC Amsterdam, de regerend kampioen van de tweede divisie. Glenn Kobussen scoorde na twinting minuten het enige doelpunt van de wedstrijd.

De eerste mogelijkheid was voor AFC, maar de openingsgoal kwam van de Hardenbergse kant. Kobussen werkte de bal in de twintigste minuut binnen. Daarmee was de eindstand vroeg bepaald, want ondanks kansen aan beide kanten werd er niet meer gescoord. Rob van der Leij was het dichtstbij; zijn schot raakte de paal.

HHC eindigde de wedstrijd met tien man nadat Joël Amakodo in het slot van de wedstrijd een tweede gele kaart kreeg.

Na drie wedstrijden staat HHC op zes punten. Volgende week krijgt de ploeg van trainer Gert Jan Karsten bezoek van Spakenburg.

Tweede divisie: AFC - HHC Hardenberg 0-1 (0-1). 20. Glenn Kobussen 0-1. Rode kaart: 90+3. Joël Amakodo (HHC Hardenberg). 

  1. Voetbalprogramma Zwolle e.o., 29 februari en 1 maart; laatste Meppeler derby in de hoofdklasse
    PROGRAMMA

    Voetbalpro­gram­ma Zwolle e.o., 29 februari en 1 maart; laatste Meppeler derby in de hoofdklas­se

    De Meppeler derby tussen MSC en Alcides wordt zaterdag voor het laatst gespeeld op hoofdklasseniveau. Tenminste, als het weer het toelaat. De hoofdklassers van nu spelen volgend seizoen in ieder geval op een ander niveau, omdat MSC overstapt naar het zaterdagvoetbal. Het programma voor komend weekeinde is bescheiden, met inhaalwedstrijden in de lagere klassen. In district Noord spelen d’Olde Veste en Staphorst 2 voor een plaats in de kwartfinale van de beker.

Amateurvoetbal