Volledig scherm
Maikel van der Wijk had het op zijn heupen. Het scoorde er vijf voor AGOVV zaterdagmiddag. © Kevin Hagens

AGOVV komt op stoom en walst Teuge plat

3e klasse BAGOVV is bezig aan een sterke reeks in de derde klasse B. In de afgelopen weken pakte het negen punten en scoorde het zeventien treffers. Zaterdag werd Teuge van het kastje naar de muur gestuurd: 7-1.

Het duurde even voordat de wedstrijd op gang kwam, maar toen de bal er eenmaal in lag was er geen houden meer aan. Tussen minuut 26 en 45 stond Maikel van der Wijk vier keer aan het einde van een Apeldoornse aanval. De spits kon ook excelleren doordat AGOVV de ene mooie aanval na de andere uitspeelde. Van der Wijk is de verpersoonlijking van de wederopstanding van de club die moeizaam aan het seizoen begon. Zijn seizoenstotaal staat inmiddels op 16. 

Teuge hoopte een klein half uur dat er misschien wel wat mogelijk was, maar zakte na de eerste tegentreffer finaal door de hoeven. De tweede helft was daardoor een formaliteit. 

3B: AGOVV - Teuge 7-1 (4-0). 26. Maikel van der Wijk 1-0, 31. Van der Wijk 2-0, 39. Van der Wijk 3-0, 45. Van der Wijk 4-0, 56. Moreno Schoenmakers 5-0, 63. Schoenmakers 6-0, 85. Van der Wijk 7-0, 86. Youri Pas 7-1.

-

Amateurvoetbal