Maikel van der Wijk (l), hier in actie tijdens de competitiewedstrijd tegen Teuge van afgelopen zaterdag, verloor dinsdagavond in het bekertoernooi met AGOVV van eersteklasser DFS na een 4-1 voorsprong.
Volledig scherm
Maikel van der Wijk (l), hier in actie tijdens de competitiewedstrijd tegen Teuge van afgelopen zaterdag, verloor dinsdagavond in het bekertoernooi met AGOVV van eersteklasser DFS na een 4-1 voorsprong. © Kevin Hagens

AGOVV laat bekerstunt door vingers glippen

districtsbeker oostAGOVV stond op de drempel van een stunt in het districtsbekertoernooi, maar beet uiteindelijk toch in het stof. DFS Opheusden, de koploper uit de eerste klasse D, maakte in het laatste kwartier een 4-1 achterstand goed in Apeldoorn en won uiteindelijk na strafschoppen.

Derdeklasser AGOVV zette de goede vorm vanuit de competitie dinsdagavond door. DFS, een team vol gearriveerde namen, won zaterdag nog bij CSV Apeldoorn en trad op Berg en Bos aan met dezelfde elf spelers. Toch was het AGOVV dat met een 2-1 voorsprong ging rusten. Maikel van der Wijk en Marco Bosz tekenden voor de Apeldoornse voorsprong.

Na rust bouwden de Blauwen de score zelfs uit tot 4-1, via Moreno Schoenmakers en Marco Hopman. Maar in het slotkwartier kwam DFS toch nog terug tot 4-4. De gelijkmaker viel in blessuretijd en ook in de strafschoppenserie waren de gasten feilloos. De enige misser van Niels van Geerenstein werd AGOVV daardoor fataal.

Amateurvoetbal