Volledig scherm
Karel IJzerman (l) speelde met een eigen doelpunt een vervelende hoofdrol tijdens het duel van Alcides bij SDO. © Martijn Bijzitter

Alcides brengt zichzelf in problemen met knullig verlies bij SDO

HOOFDKLASSENa een geweldige eerste helft en een 0-2 voorsprong, ging Alcides zondag toch nog de boot in bij SDO. Omdat de rivalen wel punten haalden, zakte de Meppeler trots naar de voorlaatste plaats.

Trainer Wilko Niemer werd na afloop heen en weer geslingerd tussen lof en frustratie. ,,We kwamen op een hele goede manier op 0-2 voor, vooral doordat we de ruimte tussen onze aanval en middenveld goed benutten. Daardoor wisten we steeds de vrije man te vinden.’’

SDO kreeg de kans om terug te komen door een misser van doelman Danny Bos. ,,Daarna hadden we goede kansen op 1-3, maar maken zij op zeer gelukkige manier gelijk door een eigen goal van Karel IJzerman, terwijl er geen speler van SDO in de buurt stond”, zag Niemer.

De tweede helft was van Alcides van minder niveau. Maar tot in de blessuretijd lag een punt voor het grijpen. ,,Hoe we de goal in blessuretijd tegen krijgen, is exemplarisch voor dit seizoen. Een speler van SDO die uit een corner vrij kan inkoppen, dan worden afspraken niet nagekomen. We roepen het zo over onszelf af, terwijl wij het echt verdiend hadden om hier te winnen.”

Hoofdklasse A: SDO - Alcides 3-2 (0-2). 14. Frank Fokke 0-1, 16. Koen Romme 0-2, 30. Theo Visser 1-2, 44. Karel IJzerman 2-2 (eigen doel), 90+3. Joost Heerschop 3-2.

Amateurvoetbal