Volledig scherm
Koen Romme maakt tegen HBS het enige doelpunt vanaf de strafschopstip. © Martijn Bijzitter

Alcides kan weer ademen na eerste uitzege: ‘Op basis van strijd en energie’

hoofdklasse aDe nummer laatst (VOC) die een punt pakte en de ploeg net boven Alcides (RKAVV) die won van een andere staartploeg. Het was maar goed dat Alcides zondagmiddag een driepunter binnen wist te slepen. In Den Haag werd het 0-1 tegen HBS. 

,,Voetballend was het niet goed. Aan de bal moet het echt beter, maar op basis van de strijd en de energie die we hebben geleverd, was deze overwinning echt wel dik verdiend”, jubelde trainer Wilko Niemer.

Alcides trok de eerste uitzege van het seizoen over de streep dankzij een benutte penalty van Koen Romme. Marnix Jager, in de basis als linksback vanwege de schorsing van Bram Komduur, werd onderuitgehaald in de zestienmeter. Niemer had ditmaal gekozen voor twee controleurs op het middenveld. De wat behouden tactiek betaalde zich uit in het Haagse, want echt onder druk kwam Alcides zondagmiddag niet.

Pas in de slotfase was het wat bibberen op de bank en in het veld. Een inzet van HBS ging er via de onderkant van de lat uiteindelijk niet in. ,,We speelden veel lange ballen op onze spits Kaluzi. Daar gingen we niet altijd goed mee om. Aan de bal moet het beter. Zonder bal hebben we het wel goed gedaan, door veel strijd te leveren als team. Sterker nog, op die manier kunnen wij het heel veel ploegen moeilijk maken.”

Amateurvoetbal