Volledig scherm
Yannick Kaluzi, hier op archiefbeeld, kon de ruime nederlaag van Alcides niet voorkomen. © Martijn Bijzitter

Alcides kansloos na kanonskogels RKAVV

Twee fraaie doelpunten in de eerste helft bezorgen Alcides een kansloze middag. De Meppelers gaan ten onder tegen RKAVV: 0-5.

De missie van Alcides om zich direct te handhaven in de hoofdklasse wordt steeds moeilijker. De Meppelers weten dat competitiegenoten MSC en Quick’20 uit de competitie verdwijnen - zij gaan naar de zaterdag - maar dan nog blijven er twee plekken in de nacompetitie over. Hekkensluiter VOC lijkt tot dusver de grote kandidaat om een van die tickets te krijgen, wie de Rotterdammers volgt moet nog blijken.

Duidelijk is dat er zorgen zijn bij Alcides. Tegen RKAVV beleeft de ploeg van Wilko Niemer een nagenoeg kansloze middag. Niet dat de ploeg louter wordt weggetikt, het probleem is dat er weinig tot geen kansen worden gecreëerd. Het gebrek aan scorend vermogen speelt ook nu parten.

Met scoren hebben de bezoekers geen moeite. Na 27 minuten spelen zet Lovette Felicia de bezoekers uit Leidschendam op voorsprong. Zijn schot van afstand vliegt fraai het doel in. Amper drie minuten later is het 0-2. Robin Steffens maakt zowaar een nog mooier doelpunt. Sportpark Ezinge is in vervoering. Hier kom je voor kijken.

Terwijl een groot deel van het publiek na rust nog een plekje moet zoeken, valt ook de 0-3. Jeremy van Lochem loopt slim mee en krijgt de bal bij de tweede paal voor de voeten. Scoren is een eitje.

Tekenend daarna is het uitblijven van doelpunten. Yannick Kaluzi en Nick Kuiper krijgen grote kansen, maar scoren? Nee. Het zit er niet in. Scoren doen de bezoekers wel, nog tweemaal. Justin van Rijswijk mikt een vrije trap precies goed: 0-4. Zakaria Amrani tekent in blessuretijd voor de 0-5.

Hoofdklasse A: Alcides - RKAVV: 0-5. 27. Lovette Felicia 0-1, 30. Robin Steffens 0-2, 47. Jeremy van Lochem 0-3, 84. Justin van Rijswijk 0-4, 90+1 Zakaria Amrani 0-5.

Amateurvoetbal