Volledig scherm
Wilko Niemer haalde met Alcides bijna een punt weg bij Achilles 1894 na een 3-0 achterstand. © Wilbert Bijzitter

Alcides komt drie tegentreffers in Assen niet teboven

Twee ploegen met twee verschillende uitgangspunten, die er samen een onderhoudende ontmoeting van maakten. Dat was zondag het geval met Achilles 1894 tegen Alcides (3-2).

,,Mensen zullen denken van dat we het de laatste wedstrijden laten lopen, maar dat is absoluut niet zo”, aldus trainer Wilko Niemer.

Zijn ploeg is al weken veilig en zeker van een nieuw seizoen in de hoofdklasse. Tegenstander Achilles 1894 verdwijnt met het eerste elftal uit het zondagvoetbal. ,,We konden dus vrijuit voetballen en ik denk dat het publiek een leuke wedstrijd heeft gezien heeft. Ik vond in ieder geval dat we er meer energie inlegden dan vorige week.” 

Alcides kwam wat geflatteerd met 3-0 achter, maar rechtte de rug nog bijna door goals van Peter Fokke en Jermain Wobbes. ,,We hebben zeker kansen gehad op de gelijkmaker en hadden minimaal één penalty moeten krijgen”, vond Niemer.

Hoofdklasse A: Achilles 1894 - Alcides 3-2 (2-0). 16. Ids Hannema 1-0, 44. Stan Haanstra 2-0, 59. Rick Wiersma 3-0, 68. Peter Fokke 3-1, 82. Jermain Wobbes 3-2.

Amateurvoetbal