Volledig scherm
Wilko Niemer had met Alcides direct reden tot juichen. © Martijn Bijzitter

Alcides pakt via twee treffers meteen drie punten

De rentree in de hoofdklasse is zondag voor Alcides meer dan geweldig verlopen. In Haren werd Be Quick 1887 met 0-2 verslagen. Die stand was al met rust bereikt.

Trainer Wilko Niemer was meer dan content met de seizoenopening. ,,We hebben terecht gewonnen en sloegen op de juiste momenten toe. Zij hadden inderdaad veel de bal en technisch vaardige spelers, alleen daar win je geen wedstrijden mee.”

Na het vertrek van Martin van ’t Ende en het stoppen van Eric-Jan Lijzen draagt het middenveld van de Meppelers een zware last. De drie wat controlerende middenvelders: Sander Boekholt en de nieuwelingen Danni Lohman en Koen Romme deden het zeer verdienstelijk, maar dat gold volgens Niemer eigenlijk voor het hele team. ,,Ook de drie wissels hebben het goed gedaan. Ik ben echt meer dan tevreden.”

Alcides gaf de zege tegen de degradant uit de derde divisie gestalte door twee assists van Frank Fokke in de eerste helft. Eerst profiteerde Jermain Wobbes, even later Koen Romme. Twee kansen, twee treffers, drie punten. 

Ondanks het vele balbezit van de thuisploeg hadden de Meppelers ook na rust de betere kansen. De 0-2 kwam nooit in gevaar.

Hoofdklasse A: Be Quick 1887-Alcides 0-2 (0-2). 22. Jermain Wobbes 0-1, 35. Koen Romme 0-2.

Amateurvoetbal