Koen Romme (l) en Dani Lohman.
Volledig scherm
Koen Romme (l) en Dani Lohman. © Martijn Bijzitter

Alcides verliest bij rentree Joey van den Berg

HoofdklasseTegen Leonidas laat Alcides zich meerdere keren uit de tent lokken. De Rotterdammers winnen daardoor op sportpark Ezinge met 1-2.

,,Een hele vervelende middag”, baalt trainer Wilko Niemer. Alcides verliest Karel IJzerman met ogenschijnlijk een zware knieblessure, doelman Pieter IJzerman krijgt een rode kaart.

In een wedstrijd met ‘meerdere calamiteiten’ komen de Meppelers via Bram Komduur op voorsprong. De wind is hem bij een corner gunstig gezind, de bal waait ineens het doel in. ,,Daarna krijgen we de kansen op de tweede, maar die valt niet.” Leonidas blijkt een vervelende tegenstander. ,,Ze kunnen erg goed voetballen, maar zijn ook erg vervelend. Ze lokken ons uit de tent en dat moeten we onder meer bekopen met een rode kaart en veel gele kaarten. Het gaat gepaard met veel theater, terwijl ze zelf ook uitdelen.”

Bij Alcides maakt Joey van den Berg zijn rentree. Niemer: ,,Hij heeft natuurlijk een maand of acht niet gespeeld. Dat merk je. Maar je ziet hem ook Frank Fokke en Nick Kuiper alleen voor de doelman zetten. Vanuit dat soort momenten kan hij echt het verschil maken. Hij kan het allemaal nog niet belopen, maar dat gaat komen. Hij krijgt de complimenten, want juist in deze wedstrijd bleef hij rustig en liep overal bij weg. Na afloop pakte hij lekker een biertje en had hij schik. Joey is ook nog eens een super leuke gast, zowel op het veld als in de kleedkamer.”

Hoofdklasse A: Alcides - Leonidas 1-2 (1-1). 34. Bram Komduur 1-0, 40. Marruchen Zimmerman 1-1, 48. Ilyas Chouaibi 1-2 (strafschop). 

Amateurvoetbal