Volledig scherm
Gebogen hoofden bij VVOG, en een feeststemming bij Alcides. © Wilbert Bijzitter

Alcides zorgt voor bekerstunt tegen VVOG

Kersvers hoofdklasser Alcides slaagde dinsdag met vlag en wimpel voor de eerste test van het nieuwe seizoen. In een intens gevecht werd derdedivisionist VVOG met 2-0 verslagen. De grote man aan Meppeler kant was Frank Fokke, die twee keer scoorde.

In een saaie eerste helft gebeurde er maar weinig. De slag vond vooral plaats op het middenveld. Alcides groef zich in rond de eigen zestien en loerde op een uitbraak. Het ging gepaard met veel overtredingen en fysiek spel, met name van spits Frank Fokke. Hij sleurde, zeurde en werkte zich een weg naar het doel van de favoriet. VVOG kon de verleiding maar moeilijk weerstaan om mee te gaan in het stevige spel, waar de ploeg uit Harderwijk toch met een overwicht aan de partij was begonnen.

Vlak voor rust werd het leuker. Met een paar grote kansen voor Alcides. Koen Romme zag zijn inzet knap gekeerd worden door VVOG-doelman Kevin Rijnvis. Peter Fokke kopte de bal wel langs de sluitpost, maar de bal werd van de lijn gehaald. De nastoot was voor de andere Fokke, Frank, maar hij kwam een teenlengte tekort om het af te maken.

Na rust bleef Alcides zich beperken tot verdedigen. Coach Wilko Niemer zag tot zijn genoegen dat VVOG zich te pletter liep op de gele muur.  De uitdager loerde op een kans via een counter.  Die kans kwam tien minuten voor tijd. Ryan Luyckx bediende de hardwerkende Frank Fokke: 1-0.

VVOG probeerde het onheil nog af te wenden met een extra aanvaller. Maar de oplossing om de muur te slopen werd niet gevonden. De strijd werd beslist met een tweede uitbraak, met Luyckx (aangever) en Fokke (afmaker) opnieuw als hoofdrolspelers.

Alcides mag zich verheugen op de loting voor de derde ronde, op zaterdagavond. Wie weet komt er binnenkort een topclub naar Meppel.

KNVB-beker, tweede ronde: Alcides - VVOG 2-0 (0-0). 80. Frank Fokke 1-0, 89. Fokke 2-0.

Amateurvoetbal