Volledig scherm
Tegen De Dijk kwam Putten wederom niet tot een overwinning. © Marco Jansen

Aluminium zit SDC Putten dwars tegen De Dijk

HoofdklasseSDC Putten kon bij de herstart van de competitie niet de reeks zonder zege van zeven duels beëindigen. Bij 0-0 troffen zowel Wilbert Thomassen als Rick van den Brink de paal. Degradatiekandidaat De Dijk scoorde uit een strafschop wel (0-1) en dat was een flinke domper.

Na een aftastend begin en een fikse winterse hagelbui zorgde Wilbert Thomassen na 12 minuten voor het eerste serieuze gevaar. Zijn al vallend genomen schot werd door Lassana Nikima, de keeper van De Dijk, nog net uit de hoek getikt.

De Dijk probeerde met bij vlagen geolied positiespel tot counters te komen, maar de spelers van SDC Putten zaten er kort op, zodat dit gevaar werd gesmoord. De Amsterdammers namen alle tijd voor de opbouw, maar mochten dit ook op eigen helft. Een aantrekkelijke fase met een paar kansen duurde vrij kort, al bleven beide ploegen verzorgd de aanval zoeken. 

Na rust bleef het wedstrijdbeeld ongewijzigd met SDC Putten als veruit meest aanvallende partij. Het aluminium stond niet voor het eerst een voorsprong in de weg. Na een versnelling van Thomassen schoot Rick van den Brink van afstand tegen de paal. De Amsterdammers kwamen een kwartier niet onder de druk uit.

Bij een zeldzame tegenaanval van De Dijk kreeg aanvoerder Thomas Amende de bal bij het uitverdedigen ongelukkig tegen de arm. Arbiter Van de Ketterij legde de bal op de stip en Feyo Glim voltrok van elf meter het vonnis: 0-1.

SDC was van slag na de onverwachte tegengoal. De Dijk vertraagde met hoekschoppen, maar SDC kreeg in de extra tijd van dichtbij nog een enorme kans. De inzet van Joshua Tijdens was echter te zacht. Keeper Van Barneveld zag in de dying seconds een omhaal nog over gaan.

Hoofdklasse B: SDC Putten - De Dijk 0-1 (0-0). 66. Feyo Glim 0-1 (strafschop).

Amateurvoetbal