DVSV uit Darp stond laatste in de vierde klasse, maar is toch verzekerd van lijfsbehoud. Al kan de club overwegen een degradatieverzoek bij de KNVB in te dienen.
Volledig scherm
PREMIUM
DVSV uit Darp stond laatste in de vierde klasse, maar is toch verzekerd van lijfsbehoud. Al kan de club overwegen een degradatieverzoek bij de KNVB in te dienen. © Martijn Bijzitter

Amateurclubs handhaven zich, maar feest? ‘Dit voelt als een niet-afgemaakt karwei’

Nu vanwege de coronacrisis het amateurvoetbalseizoen vroegtijdig is afgesloten, ontsnappen de hekkensluiters aan degradatie. Maar om nou te zeggen dat die clubs staan te juichen... ,,Iedereen had er wel vrede mee om terug te gaan naar de vijfde klasse.”

De KNVB heeft de knoop doorgehakt: het seizoen in het amateurvoetbal is voorbij. Per direct. Geen kampioenen, geen degradanten. Pijnlijk voor de clubs die al weken bovenaan staan en de titel konden ruiken. En een geluk bij een ongeluk voor de rodelantaarndragers. Of toch niet?

Patrick Visser, trainer Oranje Zwart (3D noord)

,,Het is mooi dat de club het nog een jaar in de derde klasse mag proberen, maar we hadden graag de voldoening gevoeld van het op eigen kracht bereiken van dat doel. Ja, we stonden laatste op het moment van stopzetten, maar waren nog steeds strijdbaar. We wilden er alles aan doen om in ieder geval de nacompetitie te halen. Dit is voor mij niet de manier om bij Oranje Zwart te stoppen. Het voelt als een niet-afgemaakt karwei en dat steekt.”

Quote

Het is mooi dat de club het nog een jaar in de derde klasse mag proberen, maar we hadden graag de voldoening gevoeld van het op eigen kracht bereiken van dat doel.

Patrick Visser, trainer Oranje Zwart

Amateurvoetbal