Volledig scherm
Maikel Amzand is na negen jaar vergroeid met VIOS, maar er komt een tiende seizoen. © Orange Pictures/Raymond Smit

Amzand gaat bij VIOS Vaassen voor een tiende seizoen

TRAINERSCARROUSELTrainer Maikel Amzand is ook komend seizoen werkzaam bij VIOS Vaassen. Het wordt zijn tiende seizoen. ,,Dit is een ongelofelijk resultaat”, zegt voorzitter Gerard van Gurp.

Amzand staat met zijn ploeg vierde in de derde klasse C. Van Gurp laat weten ontzettend tevreden te zijn met de werkwijze van de trainer ‘die meedenkt’. ,,En de combinatie met assistent-trainer Thomas Prins is goed. We zijn een aantal jaren geleden de weg ingeslagen naar de tweede klasse. Dit proberen we te doen met onze eigen jeugd. De resultaten zijn goed en iedereen wil elkaar nog. Amzand is een visitekaartje naar de buitenwereld toe. Er is geen reden om iets te veranderen.”

Voor Amzand was de mening van de spelersgroep het voornaamste. Zelf haalt hij ook nog genoeg uitdaging uit zijn trainerschap bij VIOS. ,,Ik evalueer tussentijds met spelers en begeleiding. Ook in deze periode praten we daar over. Iedereen was positief in de spelergroep en zag de uitdaging zeker. Wij gaan voor promotie. De jongens zijn leergierig. We kunnen steeds stappen zetten en zo naar die tweede klasse groeien.”

Amateurvoetbal