Volledig scherm
Martijn Jongbloed beseft dat hij bij zijn nieuwe club Victoria Boys genoeg te kiezen heeft. © Wout van Zoeren

Apeldoornse anoniemen van 4F gaan nu van zich laten horen

Ze speelden vorig jaar anoniem mee in de vierde klasse F, maar zijn met nieuw elan begonnen aan het nieuwe voetbalseizoen. Als het aan de trainers van Victoria Boys, Orderbos en Apeldoornse Boys ligt, gaan we nog veel van de clubs horen.

Alleen Apeldoornse Boys drong van het drietal door tot de halve finale van de Apeldoorn Cup, dankzij een 6-3 zege op Klarenbeek. Maar ook Victoria Boys (0-0 tegen Columbia) en Orderbos (1-0 nederlaag tegen Groen Wit'62 na winst op ZVV'56) lieten al aardige dingen zien.

Martijn Jongbloed begint aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer van Victoria Boys en verwacht dat zijn ploeg vooral in de breedte sterker is. "Er is hier wat moois gaande. Er komen talenten uit de eigen jeugd aan, die heel graag willen en er hard aan hebben getrokken deze zomer."

Lastige keuzes

Het betekent dat Jongbloed lastige keuzes moet maken. "Daar ben je trainer voor, het is voor mij ook weer een stap in mijn ontwikkeling. En ik heb toch liever een luxeprobleem dan een krappe selectie."

Het gelijkspel tegen Columbia zorgde voor tevredenheid bij Jongbloed. "Op het eind ging het wel een beetje met hangen en wurgen, maar we hebben lange tijd goed meegespeeld tegen één van de betere teams van Apeldoorn. We willen dit seizoen sowieso weer meedraaien in de middenmoot en als het kan wat meer omhoog kijken."

Spirit

Wilco Woutersen begon een week geleden aan zijn klus bij Orderbos: "Er is een aantal jongens gestopt. Maar vanuit het tweede elftal zijn er genoeg spelers die misschien wat minder zijn, maar wel genoeg spirit hebben en graag willen. Ik heb de ploeg vorig jaar niet aan het werk kunnen zien, maar vanaf het moment dat de bal rolt, ben ik tevreden met wat ik heb gezien. Hier kan wel wat uit komen."

Zowel voor Orderbos als Woutersen is sprake van een frisse start. Orderbos nam vorig jaar na jaren afscheid van Ben Kanselaar en Woutersen is zijn hele voetballeven actief geweest bij Albatross "Het was de laatste jaren niet altijd makkelijk en leuk", kijkt hij terug op de jaarlijkse overlevingsstrijd bij de club uit Ugchelen. "Ik had bij de club Orderbos direct een klik en met de selectie is die er ook. Het doel is komend seizoen zo snel mogelijk veilig te zijn en stabieler te worden."

Hoger eindigen

Apeldoornse Boys kende een wisselvallig seizoen bij de terugkeer in de vierde klasse. "Het ene moment speelden we voor een prijs en drie weken later weer tegen degradatie. Dat is niet goed voor de ploeg."

Trainer Danny Dassen hoopt die wisselvalligheid te verminderen, al was die in het duel tegen Klarenbeek nog wel aanwezig. "De eerste helft was niet goed, de tweede beter. Maar meer mag je nog niet verwachten na drie trainingen en twee wedstrijden." Hij heeft er vertrouwen in dat de Wapendragers een stap vooruit kunnen zetten. "We zijn breder geworden en er kwalitatief op vooruit gegaan. En we hebben meer lengte in de ploeg."

Dassen wil dit seizoen meer omhoog kunnen kijken. "We willen niet aan de onderkant hangen, maar hoger eindigen dan vorig seizoen. Geen idee waar dat dan eindigt."

Amateurvoetbal