Volledig scherm
Avereest zoekt de aanval tegen SVN © Stan Timmerman

Avereest maakt het onnodig spannend, maar wint wel van SVN’69

DERDE KLASSEVV Avereest heeft zaterdag gewonnen van SVN ’69, maar dit ging niet al te soepel: 2-1. De ploeg van trainer Stef Lamberink was met name de tweede helft oppermachtig. ,,Wij maken het onszelf vaak te moeilijk in zulke wedstrijden’’, vertelt trainer Stef Lamberink.

Op een nat en koud sportpark de Balk in Balkbrug was het SVN dat na tien minuten voetballen de voorsprong pakte. Een indraaiende vrije trap kwam terecht op het hoofd van Fouad de Haan, die Avereest-doelman Zwijns kansloos liet. 

Met een achterstand ging de thuisploeg aan de thee, waar Lamberink even flink van zich liet horen. ,,Ik heb in de rust gezegd dat ik dit niet accepteer en dat we scherper moesten zijn. In de tweede helft waren wij veel feller en was de wil om te winnen meer aanwezig.’’

Daar was geen woord aan gelogen. Elk broekje van Avereest dat in de eerste helft nog spierwit was, werd in de loop van de tweede helft smerig door de blubber. Die felheid en wil om te winnen betaalde zich uit. Na een uur spelen pikte Nick Kuiper de bal op en verschalkte de doelman van SVN. Niet veel later trof diezelfde Kuiper de lat.

Een kwartier voor tijd was daar voor de thuisploeg de verdiende 2-1. Een afgeslagen voorzet kwam terecht bij Maarten Pol die zijn man uitkapte en met een bekeken schot doel trof. Avereest had nog genoeg kansen om de score uit te bereiden, maar het bleef 2-1.

Noord, 3D: Avereest - SVN'69 2-1 (0-1). 10. Fouad de Haan 0-1, 60. Nick Kuiper 1-1, 75. Maarten Pol 2-1.

Amateurvoetbal