Volledig scherm
Trainer Stef Lamberink is het middelpunt van de feestvreugde in Balkbrug. © Sander Dekker

Avereest terug in de derde klasse na zege op Glanerbrug

VideoAvereest mag zich opmaken voor een seizoen in de derde klasse. De ploeg van de jonge Stef Lamberink klopte Sportlust Glanerbrug in eigen huis met 3-0.

Sportpark De Balk was goedgevuld voor de finalewedstrijd om promotie en kreeg gelijk een open wedstrijd te zien. Beide keepers moesten al handelend optreden binnen vijf minuten. De klad kwam er enigszins in door blessurebehandelingen aan Glanerburgse kant. 

Het warme weer speelden beide ploegen ook parten, maar de bezoekers gingen daar het beste mee om. Tot twee keer toe werd het aluminium geraakt, maar een openingstreffer leek er niet meer te komen voor rust. Totdat Rene Koster een vrije trap vrij kon binnenknikken. De aanvoerder werd slecht gedekt en liet de Remon Veenstra kansloos, 1-0.

Vlak na rust sloeg gelijk de vlam in de pan in Balkbrug. Scheidsrechter Hogeweide stuurde binnen vijf minuten Duncan Stübener van het veld en de sfeer op en om het veld werd grimmiger. Jurgen Visscher liet zich er niet door van de wijs brengen en nam sportieve revanche door de tien oranjehemden op een 2-0 achterstand te schieten. Hij werd bedolven onder zijn medespelers.

De spanning was er af en Glanerbrug kon er weinig meer tegenin brengen. Ook Hogeweide kreeg het zwaar, toen hij tien minuten voor tijd geblesseerd raakte. De verzorger van Avereest kon hem enigszins oplappen, maar de middencirkel kwam hij niet meer uit. Vanuit daar zag hij Erik Mostert nog de 3-0 maken en kreeg een verwijt van Glanerbrug-speler Jesse Holt naar zijn hoofd. Ook hij kon vertrekken en de wedstrijd werd afgefloten. Avereest gaat een stap omhoog op de voetballadder, waar Glanerbrug het nog een keer in de vierde klasse mag proberen.

Nacompetitie promotie derde klasse oost: Avereest - Sportlust Glanerbrug 3-0 (1-0). 44. Rene 1-0, 61. Jurgen Visscher 2-0, 90. Erik Mostert 3-0. Rode kaart: 49. Duncan Stübener (Sportlust Glanerbrug), 90. Jesse Holt (Sportlust Glanerbrug).

Amateurvoetbal