Luc Wassink van AZC maakt een duikeling tegen Epe.
Volledig scherm
Luc Wassink van AZC maakt een duikeling tegen Epe. © Arjan Gotink

AZC illusie armer na zeperd tegen titelfavoriet

AZC hoopte de titelstrijd in 3B weer spannend te maken met een overwinning op Epe, maar na de wedstrijd is de ploeg van Tom Polman een illusie armer. De Zutphenaren gingen er met een 1-5 nederlaag hard van af.

Omdat het hoofdveld werd afgekeurd, week men uit naar het naastgelegen kunstgrasveld. Daar profiteerden vooral de bezoekers van. AZC was te slordig en gehaast aan de bal en maakte daardoor simpelweg te veel fouten. Het zeer volwassen spelende Epe was vooral dodelijk effectief in de omschakeling. 

Zo kwam de koploper na tien minuten ook aan zijn voorsprong. Maurits de Jong bleef koelbloedig voor AZC-doelman Nardo van den Broek en schoof de bal simpel binnen: 0-1. Halverwege het eerste bedrijf herpakte AZC zich en kreeg het meer spelaandeel. Niek Ruumpol had vervolgens de mogelijkheid om AZC aan de gelijkmaker te helpen, maar Epe-keeper Bas van Schoonhoven tikte de bal knap weg. Een minuut later was het - na een snelle tegenstoot - aan de andere kant wel raak via Lars Krijgsman (0-2).

Na de thee probeerde AZC de aansluiting te zoeken, maar de echte overtuiging ontbrak. Nadat topscorer Stefan Lokhorst profiteerde van een persoonlijke fout van een AZC-verdediger, deed Jarne Dekker nog iets terug namens de thuisploeg: 1-3.In de slotfase sloeg de titelfavoriet nog tweemaal toe door opnieuw fouten bij de Zutphenaren goed af te straffen.

Door de nederlaag is het gat tussen AZC en Epe opgelopen tot acht punten. Overwetering heeft de tweede plaats overgenomen, omdat zij één punt meer hebben dan AZC.

3B: AZC-Epe 1-5 (0-2). 10. Maurits de Jong 0-1, 30. Lars Krijgsman 0-2, 65. Stefan Lokhorst 0-3, 70. Jarne Dekker 1-3, 89. De Jong 1-4, 90. Lokhorst 1-5.

Amateurvoetbal