Volledig scherm
Drukte voor het Bennekom-doel. © Wouter Foppen

Bakker redt met penalty een punt voor DOS

EERSTE KLASSEDOS Kampen lijkt tegen Bennekom een vervelende nederlaag te incasseren. Tot er in de slotminuut een penalty volgt. Allan Bakker schiet zuiver raak en redt een punt: 1-1.

Het is een wedstrijd uit duizenden in Kampen, eentje die je best vaak tegenkomt in een seizoen. Weinig spektakel, zoeken naar kansen die spaarzaam zijn. DOS speelt er in ieder geval nog een paar bij elkaar, maar onder andere Frank Jansen weet niet te scoren. Aan de andere kant krijgt Bennekom zo ongeveer één kans en die vliegt natuurlijk direct binnen. Martijn Klein-Holte werkt doeltreffend af.

De tweede helft verloopt hetzelfde. DOS heeft licht de overhand en krijgt de beste mogelijkheden. Aan de andere kant speelt Bennekom wel wat meer bij elkaar, maar wat dat betreft blijft DOS de ploeg die het meeste creëert. Toch komt de 1-1 lange tijd niet op het bord en lijken de Kampenaren af te stevenen op een hele vervelende nederlaag.

Het komt toch nog enigszins goed. In de allerlaatste minuut besluit de scheidsrechter te fluiten voor een overtreding, waardoor DOS een penalty krijgt. Allan Bakker neemt plaats achter de bal en schiet zijn ploeg alsnog naar een terecht punt: 1-1.

Oost, 1D: DOS Kampen - Bennekom 1-1 (0-1). 45. Martijn Klein-Holte 0-1, 90. Allan Bakker 1-1 (strafschop).

Amateurvoetbal