Volledig scherm
VV Heerde zal het volgend seizoen zonder trainer Verhoef moeten doen. © Henri van der Beek

Bardy Verhoef stopt na dit seizoen bij Heerde

Tweede klasseBardy Verhoef stopt na dit seizoen als trainer van tweedeklasser Heerde. ,,Het is lastig om iets af te sluiten na vier fijne jaren”, geeft Verhoef aan.

Verhoef is bezig aan zijn vierde seizoen. ,,Er zijn wat twijfels. Niet over mij persoonlijk, maar over de vraag of het wel goed is om aan een vijfde seizoen te beginnen. Nu is de chemie er nog, maar het is altijd afwachten of die er volgend jaar ook is.” De oefenmeester heeft het afgelopen week tijdens een teamuitje medegedeeld aan zijn spelers. ,,Dat deed ik wel met een brok in mijn keel.”

Volgens Verhoef is een nieuwe uitdaging voor beide partijen het beste. ,,Maar er loopt nog niets nieuws, ben nog nergens mee bezig. Ik ga goed om mij heen kijken.”

Wilbert Kruisweg, lid van de technische commissie, noemt Bardy Verhoef ‘een lot uit de loterij’. ,,Het is een fantastisch fijne vent.” Waarom doet Heerde er dan niet alles aan om hem te behouden? ,,We hebben hier een goed gesprek over gehad. Normaal blijft een trainer maximaal drie jaar bij ons. We hebben er bij hem al een jaar aan vastgeplakt. Nu is de chemie er nog. Als je nog een jaar doorgaat, loop je het risico dat het te eigen wordt. Hij verdient het niet om een vervelend seizoen mee te maken. Als hij het bij de volgende club ook zo goed doet, hebben ze een fantastische trainer aan hem.”

Amateurvoetbal