Volledig scherm
De gasten uit Swifterbant zorgen voor sfeer in Biddinghuizen. © Mark Penterman

BAS is buurman Swift'64 duidelijk de baas

De altijd sfeervolle derby tussen BAS en Swift’64 is in een verdiende 3-0 zege voor de thuisploeg geëindigd. Walid El Achak besliste de strijd na rust met twee goede treffers. BAS pakte de eerste punten van het seizoen.

De eerste helft kon bijna op papier afgedaan worden, ware het niet dat BAS al na elf minuten de score opende. Swift-keeper Menno Seinen grabbelde bij een hoge voorzet, uit de daaropvolgende scrimmage werd de bal van de lijn gehaald, maar Patrick Woud drukte de bal alsnog in het doel.

Na rust was het iets leuker, met Swift’64 dat aandrong. De bezoekers konden doelman Sander Westdijk echter alleen van afstand bedreigen. Tien minuten na de hervatting legde David van Dijk goed terug en tikte El Achak bij de eerste paal binnen: 2-0. Het was de doodsteek voor Swift’64, terwijl BAS in de altijd gevaarlijke omschakeling meer creëerde.

Het hoogtepunt vond een kwartier voor tijd plaats. Een strakke, lage steekpass van Woud kwam bij de lopende El Achak. De jonge middenvelder was eerder bij de bal dan Seinen en schoof beheerst binnen. BAS is daardoor van de nul af, want de eerste twee duels gingen verloren. Swift’64 heeft net als de buurman drie punten.

Oost, 3C: BAS - Swift’64 3-0 (1-0). 11. Patrick Woud 1-0, 55. Walid El Achak 2-0, 75. El Achak 3-0.

Amateurvoetbal