Bas van Wijnen - links, namens Harkemase Boys in duel met Frans van Niel van VVSB - keert na een jaartje Friesland terug in Zwolle.
Volledig scherm
Bas van Wijnen - links, namens Harkemase Boys in duel met Frans van Niel van VVSB - keert na een jaartje Friesland terug in Zwolle. © Orange Pictures/Pieter van der Woude

Bas van Wijnen komt terug naar Zwolle, Berkum is zijn nieuwe club

SPELERSCARROUSELBas van Wijnen kan komend seizoen op de fiets naar het voetbalveld. De Zwolse middenvelder stapt over van Harkemase Boys naar hoofklasser Berkum.

Van Wijnen (22) was twee seizoenen contractspeler bij PEC Zwolle (2017/2019), hoewel hij maar een wedstrijd in de eredivisie speelde (mei 2017, bij PSV). In het recente seizoen was Van Wijnen een vaste waarde bij Harkemase Boys, dat goed presteerde in de derde divisie.

Met het laatste jaar van de studie Sport en Bewegen voor de boeg kiest Van Wijnen, opgegroeid bij WVF, nu voor een club dichter bij huis. ,,Berkum kwam de afgelopen weken op mijn pad en ik heb een heel goed gesprek gehad met trainer Arno Hoekstra. Dat heeft zeker invloed gehad op mijn keuze’’, stelt Van Wijnen. Hij hoopt dat Berkum komend seizoen een vooraanstaande rol kan spelen in de hoofdklasse.

Berkum heeft inmiddels zes nieuwelingen vastgelegd voor komend seizoen. Eerder was het de beurt aan Ivar Nijboer en Hermen Dam (beiden HHC Hardenberg), Frank van der Burg en Julian de Ruiter (DVS'33) en Robert Schonewille (WHC).

Amateurvoetbal