Theo Besselink.
Volledig scherm
Theo Besselink. © Archief de Stentor

Basteom is niet opgewassen tegen Dinxperlo

Basteom 'heeft in de vierde klasse C het inhaalduel met hoogvlieger Dinxperlo verloren: 6-1. De degradatiezorgen voor de club uit Steenderen blijven groot. ,,Alles wat je hier haalt, was bonus geweest”, sprak Basteom-coach Theo Besselink uit.

Het inhaalduel werd niet in Steenderen, maar in Dinxperlo gespeeld. In de komende wedstrijd tussen beide ploegen is het dan andersom. Besselink vond dit prima. Hij zag wel dat zijn team slecht begon aan de wedstrijd. ,,Het is een doordeweekse avond en iedereen moet van ver komen. Het is ver rijden, vijfenveertig minuten, en we waren aan de late kant. We stonden nog niet goed en na twee minuten stonden we al met 0-1 achter.”

De Steendernaren hadden moeite met het kunstgras in Dinxperlo. ,,Zij waren dat gewend.” De bezoekers kregen weinig kansen en met rust stond het 3-0. ,,We kwamen wel op 3-1 door een mooie goal van Danny van Wilsem. We hadden een goede fase na en konden redelijk goed mee met hun. Zij waren daarna wel een stukje beter. De 4-1 viel uit een wereldgoal en toen was het een beetje klaar bij ons.”

Amateurvoetbal