Volledig scherm
Cliff Geurts van Basteom in duel met een speler van AD'69. © De Stentor Ronny te Wechel

Basteom onderuit na spektakelstuk

De voetballers van Basteom en AD’69 trakteerden de toeschouwers op een waar spektakelstuk. Nadat alle kruitdampen na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Eijkelkamp waren opgetrokken, prijkte er een 4-5 eindstand op het scorebord.

De thuisploeg begon uitstekend aan de wedstrijd. De Aaltense defensie kon moeilijk vat krijgen op de het snelle Basteom-duo Huub Rutjes en Ries Heitköning. De jonge Rutjes opende na een kwartier de score en na een half uur spelen verdubbelde Heitköning de marge, nadat hij vakkundig buitenspel omzeilde. Niet veel later kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd, nadat Basteom-keeper Timon Nijkamp onnodig een strafschop veroorzaakte. Op slag van rust werd het zelfs 2-2, toen een Aaltense vrije trap binnen vloog.

Na de thee kwam AD’69 al binnen de minuut op 2-3. De vreugde was echter van korte duur, want Heitköning reageerde weer een minuut later zeer attent op een diepe bal en tilde het leer over de AD-keeper (3-3). Na een uur spelen kwam Basteom weer op achterstand. De ploeg van trainer Theo Besselink ging weer op jacht na de gelijkmaker, maar moest hierdoor veel ruimte weggeven. De gasten wisten hier echter niet van te profiteren. 

Helemaal mis

Vlak voor tijd leek Rutjes de fusieclub toch aan een punt te helpen toen hij de gelijkmaker binnen schoof (4-4), maar in blessuretijd ging het toch nog helemaal mis. Keeper Nijkamp moest een korte terugspeelbal onschadelijk maken, maar vloerde daarbij een Aaltense speler. Nijkamp werd op zijn tweede gele kaart getrakteerd en kon inrukken. Omdat trainer Besselink al drie keer had gewisseld, moest er een veldspeler op doel staan. Aanvaller Danny van Welsem viel deze twijfelachtige eer te beurt. De vrije trap ging vervolgens onder Van Welsem door in het netje, waardoor Basteom alsnog puntloos het veld verliet (4-5).

Basteom blijf door de nederlaag op de elfde plaats steken. AD’69 klimt door de overwinning naar de derde plaats in 4C.

Oost 4C: Basteom-AD'69 4-5 (2-2). 15. Huub Rutjes 1-0, 31. Ries Heitköning 2-0, 35. 2-1, 44. 2-2, 46. 2-3, 47. Heïtkoning 3-3, 60. 3-4, 90. Rutjes 4-4, 90. 4-5.

Amateurvoetbal