Volledig scherm
Het kampioensteam van Be Quick Zutphen © BQZ

Be Quick heeft de titel in de knip, met hulp van OVC’85

KAMPIOENENBe Quick Zutphen heeft de – verwachte – titel in de derde klasse van het zaterdagvoetbal in de zak. Maar de ploeg van trainer Björn Rutten had daar zaterdagmiddag de hulp van OVC’85 voor nodig.

Vorige week moest de club het kampioensfeest nog uitstellen, nadat Be Quick tegen Oeken in de laatste minuut de 1-1 om de oren kreeg. Ook nu leek de titel, de tweede op rij voor de club, op zich te laten wachten voor de ploeg uit Zutphen, die zelf troosteloos met 4-1 van het veld werd gespeeld bij het Wageningse SKV.

Feest

Maar OVC ’85 maakte in de laatste minuten nog 2-2 tegen Be Quicks concurrent Dieren, dat de Zutphenaren nu niet meer kan inhalen. Dus mocht het team van Rutten Pasen inluiden met een uitbundig feest.

De oefenmeester zag dat zijn ploeg het kampioenschap niet aan de wedstrijd tegen SKV had te danken: ,,Het was warm en ik dacht echt: what the fuck zijn we hier aan het doen? Toen liep ik na afloop naar de kleedkamer en bleek OVC 2-2 te hebben gemaakt. We hebben het niet aan dit duel te danken, maar op basis van het hele seizoen is de titel natuurlijk hartstikke verdiend.”

Hel brak los

Ook bij aanvoerder Joey Steenbergen was de verbazing enorm. ,,Iedereen was teleurgesteld na het verlies. In de kleedkamer kregen we te horen dat we toch nog kampioen waren geworden en toen brak de hel los.”

Een smetje op het kampioenschap was een opstootje tijdens de wedstrijd. ,,Wij maakten 3-1 en toen liep hun keeper een beetje te provoceren. Daarop ontstond een opstootje, waarbij de nummer drie van SKV racistische uitspraken deed”, is de lezing van Steenbergen.

Slaande beweging

En Rutten: ,,Vervolgens maakte Huseyin Cengiz een slaande beweging. Uiteindelijk kregen beide spelers een rode kaart.”

Volgens Steenbergen liep het goed af: ,,Het is een smetje op het kampioenschap, maar gelukkig loste de scheidsrechter het netjes op. En van SKV kregen we de felicitaties bloemen.”

3A: SKV-Be Quick Zutphen 4-1 (2-0). 7. Tijmen Remijnse 1-0, 39. Bart Silvius 2-0, 63. Jermain Lamers 3-0, 69. Shabani Rajabu 3-1, 90. Silvius 4-1. Rood: 70. Huseyin Cengiz (Be Quick), Ralph Brugman (SKV).

Amateurvoetbal