Be Quick Zutphen, met Michel Bakanga aan de bal tegen Veensche Boys (2-6), staat puntloos onderaan in 2G.
Volledig scherm
Be Quick Zutphen, met Michel Bakanga aan de bal tegen Veensche Boys (2-6), staat puntloos onderaan in 2G. © PVG

Be Quick Zutphen koestert valse hoop, directe degradatie dreigt wél

Tweede klasse GRuim anderhalve week koesterde Be Quick Zutphen valse hoop. De puntloze hekkensluiter van 2G, die zaterdag verloor van Veensche Boys (2-6), rekende zich ten onrechte rijk na het nieuws dat competitiegenoot FC Dinxperlo na dit seizoen gaat stoppen met zaterdagvoetbal.  

Bij Be Quick was men in de veronderstelling dat geen ploeg rechtstreeks zou degraderen door het besluit van FC Dinxperlo, zoals in een bericht van De Gelderlander vermeld stond. ,,Het scheelt dat FC Dinxperlo weggaat, dan kunnen we niet direct degraderen", koesterde Be Quick-trainer Yoes Aaroub nog hoop na de zeperd van zaterdag. Maar de reglementen van de KNVB, zie onderaan dit bericht, wijzen uit dat het gat dat FC Dinxperlo achterlaat in de tweede klasse G opgevuld gaat worden vanuit de nacompetitie. 

Bijstellen

,,De geluiden vanuit meerdere clubs in onze competitie waren anders. Goed dat we dit tijdig weten", moest Aaroub zijn teksten dan ook bijstellen, nadat hij de reglementen van de KNVB nog eens goed had bestudeerd. ,,Dit betekent voor ons dus niet automatisch nacompetitie. We moeten eerst Lelystad’67 proberen in te halen en onder ons te houden.” 

Dat wordt lastig zat. Be Quick Zutphen staat met nul punten onderaan de tweede klasse G. Met drie punten meer staat Lelystad ’67 op de voorlaatste plaats. FC Dinxperlo, dat na dit seizoen alleen prestatievoetbal op de zondag gaat spelen, staat twee plekken boven Be Quick, met 7 punten meer.

De reglementen van de KNVB
Volledig scherm
De reglementen van de KNVB © eigen foto

Amateurvoetbal