Volledig scherm
Enzo de Boer van Beekbergen oog in oog met Laurens de Wit © Rene Waning

Beekbergen op het tandvlees langs Groen Wit‘62

Beekbergen heeft een middagje survival bij Groen Wit’62 overleefd en zo de finale van de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse bereikt. Op het tandvlees hield het de vroeg verkregen voorsprong vast: 1-2.

De start verliep voor Beekbergen volgens het boekje. Via doelpunten van Rico en Enzo de Boer nam het al snel een 2-0 voorsprong tegen het nerveuze Groen Wit. De thuisclub herstelde zich daarna en door een rode kaart voor Nick ten Hove nog voor rust leken de kansen te keren.

Met al een zware wedstrijd in de benen en de moordende hitte was het voor Beekbergen vanaf dat moment overleven. Na een uur spelen zorgde de in de spits geposteerde centrale verdediger Sybren Mulder voor de aansluitingstreffer, maar Groen Wit kon niet echt doordrukken. Beekbergen hield het hoofd koel en had in de slotfase een opvallende voorliefde voor de cornervlag, die het voortdurend opzocht. Nog één keer was Groen Wit dichtbij de gelijkmaker, maar doelman Martijn Harleman herstelde een slechte ingreep direct zelf.

Nacompetitie, 3e/4e klasse. Groen Wit’62 – Beekbergen 1-2. 4. Rico de Boer, 14. Enzo de Boer, 61. Sybren Mulder 1-2. Rode kaart: Nick ten Hove (Beekbergen, 37.)

Beekbergen speelt komende week een finale op neutraal terrein tegen Arnhemse Boys voor één plek in de derde klasse.

Amateurvoetbal