Volledig scherm
Typerend beeld voor de wedstrijd: Jochem Jansen van Duno Doorwerth (l) is Mart Lugtenberg van Rohda Raalte de baas. © Orange Pictures/Johan Wolff

Bekeravontuur Rohda Raalte eindigt met medaille

NEDERLAAG IN FINALERohda Raalte werd vrijdagavond in de bekerfinale van het district Oost door Duno Doorwerth gewogen en te licht bevonden. De laatste wedstrijd van het seizoen leverde de Raaltenaren een 2-0 nederlaag op. En een troostprijs in de vorm van een medaille.

De kwartfinale tegen hoofdklasser Berkum (2-3 winst) had de ploeg van trainer Frank Tempelman gesterkt in de gedachte dat het mogelijk moest zijn ook Duno, met hoofdzakelijk oud-profs in de gelederen, te kloppen. Die ploeg liet zich echter niet verrassen en pakte Rohda vanaf de eerste minuut bij de keel.

De Raaltenaren startten met enige plankenkoorts en kregen pas in de tweede helft redelijk grip op de wedstrijd. Duno leidde toen echter al met 2-0 en kom zich beperken tot controleren. De stugge defensie bleek te hecht voor de thuisploeg. Zicht op de beker kreeg Rohda geen moment.

Oost, bekerfinale: Rohda Raalte - Duno Doorwerth 0-2 (0-2). 10. Ted Heijckmann 0-1, 33. Christian Gandu 0-2.

Amateurvoetbal