Chris van der Meulen scoorde namens Berkum drie keer in het bekerduel tegen Loenermark.
Volledig scherm
Chris van der Meulen scoorde namens Berkum drie keer in het bekerduel tegen Loenermark. © Helmich Lubberts

Berkum bekert door, WHC onderuit in spektakelstuk

BEKER OOSTBerkum heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de oostelijke beker. Dat lukte WHC niet, ondanks een 2-0 voorsprong tegen Duno. De bekerhouder uit Doorwerth kwam sterk terug (2-3).

De thriller in Wezep kreeg glans omdat WHC in een tijdsbestek van twee minuten een riante voorsprong nam. Patrick Maneschijn en Sargon Gouriye sloegen toe. WHC slaagde er evenwel niet in om het voordeel naar de kleedkamer te brengen, want Andreas Dusink scoorde tegen.

In de tweede helft hetzelfde liedje. Duno had de bal en WHC probeerde in de omschakeling toe te slaan. Maneschijn miste de kans op 3-1. De favoriet uit de hoofdklasse kon de wedstrijd laten kantelen in de eindfase, met treffers van Roy Talsma en Shapoul Ali: 2-3.  ,,Wij speelden een goede wedstrijd. Zij waren wel beter en wij moesten het van werklust hebben”, aldus een teleurgestelde trainer Wiljan Mossing Holsteyn. 

Op De Vegtlust was het minder spannend, hoofdklasser Berkum stond tegen vierdeklasser Loenermark na zes minuten al op een 2-0 voorsprong. Johnsen Bacuna maakte met twee snelle goals van het restant een formaliteit. Door treffers van Chris van der Meulen (drie),  Jasper van der Stouw en Marc van der Meulen werd de bekerwedstrijd een oefenwedstrijd: 7-0.  ,,Goede eerste helft, matige tweede helft’’, reageerde coach Arno Hoekstra. 

Amateurvoetbal