Volledig scherm
Bjorn Bakker in duel met Wezeper Jelle Post. © Henri van der Beek

Berkum maakt het zichzelf lastig bij WHC, maar wint wel

Berkum wil dit seizoen meedoen om de bovenste plaatsen, terwijl nieuwkomer WHC gewoon hoofdklasser hoopt te blijven. Wat dat betreft was de uitslag in Wezep zaterdagmiddag niet verrassend: 1-2.

De grootste kans in de openingsfase was voor Berkum. Chris van der Meulen stond perfect opgesteld om op aangeven van Johnsen Bacuna de 0-1 binnen te tikken, maar raakte de bal volledig verkeerd. Tien minuten later was het wel raak; Bacuna verschalkte keeper Jasper Kuiper met een fraai boogballetje.

Voor je het wist, was het al 0-2. Als een duveltje uit een doosje dook Chris van der Meulen op voor het doel van Kuiper, de ervaren doelpuntenmaker scoorde simpel. Berkum kwam voor rust amper in de problemen tegen de herintreder uit Wezep, die pas halverwege juni promotie naar de hoofdklasse afdwong.

Na rust speelde WHC beter, gedurfder. Kort nadat een derde Berkum-treffer werd geannuleerd vanwege buitenspel, kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. De keeper van de Zwollenaren, Dominic van Hoof, tastte mis na een pegel van Jelle Post, tien minuten voor tijd (1-2). WHC leefde weer.

Berkum had de wedstrijd volledig in handen, maar moest na de goal van WHC plotseling een spannende slotfase toestaan. Die overleefden de Zwollenaren, ondanks een dot van een kans voor WHC in blessuretijd, met de eerste driepunter in de titelstrijd tot gevolg.

WHC - Berkum 1-2 (0-2). 30. Johnsen Bacuna 0-1, 33. Chris van der Meulen 0-2, 81. Jelle Post 1-2.

Amateurvoetbal