Volledig scherm
En weer ligt CSV-doelman Patrick Jansen in de weg, dit keer komt Jason Huisman tekort. © Wout van Zoeren

Berkum raakt tegen CSV Apeldoorn twee punten kwijt

De eerste thuiswedstrijd van Berkum eindigt in een kleine deceptie. Er zijn kansen bij de vleet, maar CSV Apeldoorn wordt niet verslagen (1-1).

Berkum is in de hoofdklasse een gegadigde voor de prijzen, CSV Apeldoorn niet. Die verhoudingen worden zichtbaar op het veld, zeker in de eerste helft. Als de één zich in de rust afvraagt waarom het niet 2-0 staat, zegt zijn buurman dat het 'gewoon' of 'minstens' 3-0 had moeten staan. Of nog meer.

En dan zul je altijd zien, het eerste doelpunt wordt gemaakt door de tegenstander. Sander Krijns schildert de bal schitterend in de kruising. ,,Op dat moment kan het ook fataal voor ons aflopen'', beseft Berkum-trainer Raymond Schuurman. De ellende blijft beperkt omdat Yannick Kaluzi op aangeven van Björn Bakker voor de gelijkmaker zorgt. Bij alle andere kansen ligt, staat of springt de sterke doelman Patrick Jansen in de weg.

Meteen twee dure verliespunten, stelt Bakker. ,,Ik ben de tel kwijtgeraakt als het gaat om het aantal kansen.'' Schuurman: ,,Er is echt wel getraind op afwerken... Maar dat moeten we dan maar blijven doen.''

Hoofdklasse B: Berkum - CSV Apeldoorn 1-1 (0-0). 57. Sander Krijns 0-1, 69. Yannick Kaluzi 1-1.

Amateurvoetbal