Volledig scherm
Michel van Aggele baalt, in de achtergrond viert Eemdijk weer een treffer. © Pedro Sluiter Foto

Berkum snel kansloos tegen koploper Eemdijk

Berkum haakt voorlopig af in de strijd om de bovenste plaatsen. De Zwolse hoofdklasser was al snel kansloos tegen koploper Eemdijk.

Berkum keek na anderhalve minuut al tegen een 0-1 achterstand aan. Jesper van Dalen kan geheel vrij bij de tweede paal de 0-1 binnen schieten voor Eemdijk. De bezoekers komen na een kleine twintig minuten op een 0-2 voorsprong na een verdedigingsfout van Jasper van der Stouw. ,,Kinderlijk verdedigen’’, noemt de verdediger het zelf. Armend Selimi maakt de 0-2.

Bas Buimer, de topscorer van Eemdijk, maakt vanaf de strafschopstip de 0-3. De voormalig speler van Be Quick’28 versierde de strafschop zelf. Johnsen Bacuna, die heeft aangegeven nog een seizoen te blijven, kreeg daarna een goede kans op de aansluitingstreffer, maar de inzet van de aanvaller ging hoog over.

In de tweede helft ging het goed voetballende Eemdijk op dezelfde voet verder. De ploeg kreeg kansen op een grotere voorsprong, maar het was Berkum dat scoorde. Jasper van der Stouw schoot in minuut zeventig een vrije trap binnen, 1-3. Eemdijk eindigde het duel met tien man na een tweede gele kaart voor Michel Goossensen. Het slotoffensiefje van Berkum leverde daarna niets op.

Berkum - Eemdijk 1-3 (0-3). 2. Jesper van Dalen 0-1, 19. Armend Selimi 0-2, 25. Bas Buimer 0-3 (strafschop), 70. Jasper van der Stouw 1-3. Rode kaart: 77. Michel Goossensen (Eemdijk, 2x geel).

Amateurvoetbal