Als het aan het bestuur van de club ligt, zal op de velden van FC Zutphen komend seizoen geen prestatievoetbal worden gespeeld.
Volledig scherm
Als het aan het bestuur van de club ligt, zal op de velden van FC Zutphen komend seizoen geen prestatievoetbal worden gespeeld. © Rob Voss

Bestuur FC Zutphen: stop met prestatieteam zondag

Als het aan het bestuur van FC Zutphen ligt, stopt de club met prestatievoetbal op zondag. De leden krijgen nog wel de gelegenheid vragen te stellen en hun mening te ventileren op de algemene ledenvergadering van 15 juni, als die vanwege de coronacrisis tenminste kan doorgaan.

Dat schrijft het bestuur van de club in een brief aan de leden. De discussie over prestatievoetbal bij FC Zutphen, dat een prestatief zaterdag- en zondagelftal heeft, was al langer gaande en zou een belangrijk onderwerp zijn op de ledenvergadering van 23 maart. Maar die werd vanwege corona afgelast.

Quote

Omdat er steeds minder jeugd door­stroomt én door groeiende populari­teit van vrijdag­avond­voet­bal, is het aantal senioren­teams in het weekend gestaag gedaald naar 4 op zondag en 5 op zaterdag

Bestuur FC Zutphen

Het bestuur wil niet langer wachten, wil de leden duidelijkheid geven en heeft daarom nu een standpunt ingenomen. ‘Omdat er steeds minder jeugd doorstroomt naar de senioren én vanwege de groeiende populariteit van het vrijdagavondvoetbal, is het aantal seniorenteams in het weekend de afgelopen jaren gestaag gedaald naar 4 op zondag en 5 op zaterdag’, luidt samengevat de visie van het bestuur van FC Zutphen.

Keuze voor zaterdag meest logisch

‘Bovendien moeten we beseffen dat er in Nederland maar 142 van de 2527 amateurclubs zowel een selectieteam op zondag als zaterdag hebben. Wij vinden daarom dat er ruimte is voor maar één selectieteam. Omdat de jeugd vooral de zaterdag kiest en de landelijke trend ook overduidelijk is, is de keuze voor de zaterdag het meest logisch’.

Quote

De leden hebben uiteinde­lijk het laatste woord op de eerstvol­gen­de te houden ledenverga­de­ring

Bestuur FC Zutphen

‘Wij zijn ervan overtuigd dat deze stap noodzakelijk is en de enige juiste voor de toekomst. Dit hadden wij de leden willen voorleggen op de bijzondere algemene ledenvergadering. De leden hebben uiteindelijk het laatste woord op de eerstvolgende te houden ledenvergadering’.

De spelers van het eerste zondagteam, dat in de vijfde klasse uitkomt, beraden zich inmiddels al over hun toekomst. Ze denken erover na als vriendenteam bij een andere club verder te gaan.

Amateurvoetbal