Lelystad’67 is het niet eens met het KNVB-besluit om de strafschoppenserie tegen Unicum opnieuw vast te stellen.
Volledig scherm
Lelystad’67 is het niet eens met het KNVB-besluit om de strafschoppenserie tegen Unicum opnieuw vast te stellen. © Freddy Schinkel

Bestuur Lelystad’67 maakt bezwaar bij KNVB in penaltysoap

Het bestuur van Lelystad’67 heeft bezwaar aangetekend tegen de beslissing van de KNVB om de penaltyserie tegen Unicum deels over te laten nemen. ,,Wij beroepen ons op het feit dat het een bewuste keuze van de arbitrage was”, reageert secretaris Martijn Laurense.

Lelystad won zaterdag na de nacompetitiewedstrijd de beslissende serie en vierde een finaleplaats, maar de KNVB oordeelde dinsdag dat de penalty’s vanaf nummer dertien opnieuw moeten. Scheidsrechter Gerbert Stegeman liet het ABBA-principe vanaf dat moment varen en dat was in strijd met de regels. ,,Als je naar het handboek van de KNVB kijkt, dan klopt deze uitspraak. Wij willen alleen laten weten dat het een bewuste keuze van de arbitrage is geweest. Het was niet zo van: ‘oh, oeps, we zijn het vergeten’”, stelt Laurense.

Het bestuur van Lelystad blijft hopen dat de KNVB haar oordeel wijzigt en dat de club donderdag niet op hoeft voor een opmerkelijke penaltyserie. Volgens de club gingen beide teams voor de penaltyserie akkoord met de manier waarop er nu genomen is. Daarnaast zouden de spelers van Lelystad’67 nog voor het nemen van de beslissende penalty’s de arbitrage op hun fout hebben gewezen. ,,Deze uitspraak heeft best wat gevolgen. Zo wordt de voorbereiding op de finale flink verstoord”, weet Laurense.

Of het bezwaar iets uitricht, valt te bezien. ,,Maar wij blijven hopen, dat doen we tot donderdag 20.00 uur. Op deze manier hebben we er in ieder geval alles aan gedaan.”

Amateurvoetbal