Volledig scherm
Het opstootje na de 0-2. De wedstrijd werd uiteindelijk wel uitgespeeld. © FOTO HISSINK

Bij gezapige Deventer derby slaat na een uur toch de vlam in de pan, wedstrijd kort stilgelegd

emotieEen uur lang was er weinig aan de hand bij de enige Deventer derby in de vierde klasse F. Na de 0-2 van De Gazelle tegen Sportclub Deventer sloeg alsnog de vlam in de pan.

Na een eerste helft waarin de thuisploeg via Daan Vegelin en Enes Suzen de twee grootste kansen had gehad op een doelpunt, sloeg De Gazelle na rust ineens toe. Twee minuten nadat captain Niels Rijnders de 0-1 binnen tikte, tilde Luc Nijboer de stand met een eigen doelpunt naar 0-2. Toen waren de rapen even gaar. 

Een opstootje, onvriendelijke woorden en daarom vond arbiter Van Lune een afkoelingsperiode van vijf minuten nodig om de gemoederen tot bedaren te brengen. Deventer-speler Alan Jahya kreeg een gele kaart en werd door zijn trainer Johan van Ommen direct gewisseld. ,,Hij zat vol emotie’', verklaarde de coach.

In het rommelige restant van de wedstrijd werd niet meer gescoord, al kregen beide teams nog wat kleine mogelijkheden. Het gepromoveerde Sportclub Deventer kreeg te weinig, De Gazelle toonde zich zeer effectief en staat na drie wedstrijden al op zeven punten. Deventer moet het eerste resultaat nog halen.

Oost 4F, Sportclub Deventer - De Gazelle 0-2 (0-0). 62. Niels Rijnders 0-1, 64. Luc Nijboer 0-2 (eigen doelpunt). 

Amateurvoetbal