Volledig scherm
Rik Impens stuit op Sparta Nijkerk-doelman Gino Coutinho. © Sjaak van der Salm

Bliksemstart opmaat naar zege Sparta Nijkerk op Hoek

Derde divisieSparta Nijkerk had op bezoek bij HSV Hoek een bliksemstart met twee goals in zes minuten. Hoewel het nog even spannend werd nadat de Zeeuwen de aansluitingstreffer maakten, bleef de koploper overeind. Prettige bijkomstigheid was dat naaste belager DVS ’33 thuis met 0-2 onderuit ging tegen Barendrecht, waardoor de voorsprong van de oranje-zwarten opliep tot vijf punten.

,,Ik moet zeggen dat we de eerste helft formidabel goed waren. In de laatste drie wedstrijden heeft de hele voorhoede gescoord. Ook nu was dat na een half uur het geval”, wist trainer Eric Speelziek. ,,Het enige nadeel was dat zij in de tweede helft alle registers open konden gooien.”

De oefenmeester waarschuwde zijn ploeg daar dan ook voor, maar binnen een minuut lag de bal doelman Gino Coutinho. ,,Na de 2-3 heb ik het achterin dichtgetimmerd met het inbrengen van Leon Broekhof en Mohammed al Haydar. Soms vraagt een wedstrijd daarom. Natuurlijk hou ik van goed voetbal, maar ik hou nog meer van winnen”, ging Speelziek verder.

Uiteindelijk was het aanvoerder Donny van der Wal die het duel in Zeeland op slot gooide. Sparta Nijkerk heeft nu een voorsprong van vijf punten op DVS ’33 en zet volgens Speelziek nu in op de winst van de eerste periode. ,,We hebben daarin nog vijf wedstrijden te spelen en tien punten zijn genoeg om hem binnen te halen. We kunnen met elkaar iets fantastisch neerzetten. Daar gaan we nu dan ook vol voor”, sprak de Edenaar de ambitie uit.

Volgende week komt het Veenendaalse DOVO naar De Ebbenhorst. ,,Dat wordt ondanks hun positie op de ranglijst een zware wedstrijd. In de voorbereiding hebben wij nog van ze verloren. We zijn dus op onze hoede.”

Derde divisie: Hoek – Sparta Nijkerk 2-4 (0-3). 2. Bryan Burgerhout 0-1, 6. Maurice de Ruiter 0-2, 33. Gilbrano Plet 0-3, 46. Ruben de Jager 1-3, 62. Rik Impens 2-3, 82. Donny van der Wal 2-4.

Amateurvoetbal