Volledig scherm
© Peter Dekkers

Bliksemstart Urk maakt asv Dronten kansloos

DRONTEN - De 'surrogaat-derby' asv Dronten - Urk is met 0-4 gewonnen door Urk. De subtopper legde in de openingsfase de basis voor de verdiende overwinning.

Binnen tien minuten scoorden Gerrit Tol en Hessel Snoek. Door de speersnelle 0-2 achterstand waren de Drontenaren op slag kansloos. Ook in het verdere verloop van de eerste helft deelde Urk de vis uit. Gerrit Tol miste de grootste kans op 0-3. Na rust begon asv Dronten aanvankelijk wat sterker. Henry Huijsmans krulde de bal op de buitenkant paal.

​Toen Urk de wedstrijd weer onder controle had, zag Gerrit Tol zijn inzet van de lijn gehaald. Na de 0-3 van invaller Teun Hakvoort en de schitterende 0-4 van Jelle de Boer was de volgende grote nederlaag voor asv Dronten een feit. Urk stijgt door de derde zege op rij door naar de derde plaats.

Asv Dronten - Urk 0-4 (0-2)
7. Gerrit Tol 0-1, 9. Hessel Snoek 0-2, 69. Teun Hakvoort 0-3, 84. Jelle de Boer 0-4.
Gele kaart: Nagel (Urk) Telgen (asv Dronten)
Scheidsrechter: Prooi Toeschouwers: 750

Opstelling asv Dronten: Tromp, Brouwer (61.Koster), Breemhaar, Sleurink, Scholte (79. Harpe), Van Maanen, Ter Burg, Telgen, Ntalu, Huijsmans (75. Bob Breemhaar), De Boer.
Opstelling Urk: Koffeman, Dijkhuizen, Nagel, Kramer, Brands, Marinus Snoek, Van Slooten, Hessel Snoek (65. Hakvoort), Tol, De Boer, Nentjes.

Tweets over #drourk from:sportstentorzwo

Amateurvoetbal