Volledig scherm
Rachid Boughalab kon naar andere eredivisieverenigingen, maar koos ervoor bij Futsal Apeldoorn te blijven. © Kevin Hagens

Boughalab denkt te schitteren met Futsal Apeldoorn

COMPETITIESTARTNa de ontmanteling van het topteam bij Futsal Apeldoorn zijn de verwachtingen voor het aanstaande seizoen bescheiden. Maar Rachid Boughalab denkt dat zijn team verrassend uit de hoek kan komen.

Vanavond begint het tweede seizoen in de eredivisie voor Futsal Apeldoorn. Er is echter vrijwel niets meer over van het team van vorig jaar. Ex-voorzitter Derek Kent stopte er mee, waardoor zo'n beetje de hele selectie vertrok, inclusief coach Youssef el Badey. Alleen Apeldoorner Rachid Boughalab en Marwan Rebbah uit Helmond zijn gebleven. Vorig seizoen was voor de zaalvoetbalvereniging een fantastisch jaar, waarin de play-offs om het landskampioenschap werden gehaald, maar strandde in de halve finale.

Internationals

Futsal Apeldoorn herbergde internationals als Tevfik Ceyar, Ennes van Maasbommel en Abdessamad Attahiri, maar zij zijn allemaal verdwenen. Met de nieuwe selectie mag een seizoen als het vorige niet worden verwacht. Maar volgens Boughalab (27) heeft de nieuwe voorzitter Gino Sergio alsnog goede spelers gestrikt.

,,We zijn een andere koers gaan varen, met veel regionale spelers en ex-WSV-voetballers. Er is een nieuwe voorzitter, een nieuw beleid en andere ambities. Vorig jaar boekten we mooie resultaten en haalden we de play-offs, dit jaar is dat niet het doel. In de eerste weken moeten we zien hoe het gaat, daarna weten we waar we voor kunnen gaan."

Verrassend goed

,,Kwalitatief zijn we minder dan vorig jaar, maar ik denk niet dat het veel slechter is. We hebben een verrassend goed team, veel spelers komen alleen voor wat reiskosten. Met de beperkte middelen hebben we een goed team voor de eredivisie. Veel jongens hebben vroeger al met elkaar gespeeld, kennen elkaar goed en hebben ook de nodige eredivisie-ervaring. Onze eerste doelstelling is handhaving.”

Geen dromen meer om de beste van Nederland te zijn, maar Boughalab heeft wél de verwachting dat de tribunes dit jaar beter gevuld zijn. ,,Omdat we nu meer Apeldoornse jongens hebben, zullen we denk ik ook meer publiek krijgen. Vorig jaar hadden we weinig publiek voor een ploeg die voor het kampioenschap speelde. Dat viel tegen. Nu gaan we niet voor de play-offs, maar ik geloof dat we meer toeschouwers krijgen. Dan krijg je ook weer sponsoren erbij."

Reiskosten

Waar de selectie vorig seizoen driemaal per week trainde, traint Futsal Apeldoorn nu alleen nog maar op woensdag. ,,Veel jongens spelen alleen voor reiskosten, dan kan je ze niet verplichten vaker te komen. En de meesten spelen ernaast nog op het veld.”

Dat is ook het geval bij Boughalab. Sinds afgelopen zomer draagt hij het roodgele tenue van CSV Apeldoorn. ,,Zo was het het beste te combineren. Ik word er sterker van. We beginnen in en tegen Eindhoven, meteen een topwedstrijd. Dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet. Ik denk dat wij dit seizoen verrassend goed voor de dag gaan komen, ik heb veel vertrouwen in deze groep."

Amateurvoetbal