Volledig scherm

Brakke: ‘Bizar einde van bizar seizoen’

STAPHORST - In de rode badjas loopt trainer Jan van Raalte over het veld na de waanzinnige finale van de landelijke beker; 6-3 na verlenging tegen Noordwijk. “Morgen loop ik in de badjas door Waanders”, grijnst de vertrekkende coach. Na een afscheid dat hij niet voor mogelijk had gehouden.

Martijn Brakke, met twee treffers in de verlenging de beslissende man, noemt het een ‘bizar slot van een bizar seizoen’. Staphorst komt twee keer terug na een achterstand. “Je maakt in blessuretijd de 3-3, en dan ben je wel licht in het voordeel. Op mentaal vlak zeker”, stelt de aanvaller met een lach van oor tot oor. “Het belangrijkste is dat je na de snelle 0-2 een paar jongens hebt die wat extra’s kunnen brengen.”
Van Raalte vreest na het dramatische begin het ergste. “Je denkt: als het maar geen 0-4 of 0-5 zal worden. Maar we waren goed met de dode spelmomenten. In de tweede helft krijgen we weer een dreun te verwerken. Maar als je dan toch die 3-3 maakt, zit je goed. We hebben hun geslacht zoals zijn ons hebben geslacht in het eerste kwartier; in de omschakeling. En met gruwelijk goed voetbal.”
De trainer gaat woensdag weer een paar dagen op vakantie. Maar wel na een lange nacht in Staphorst. Van Raalte zal zijn afscheidsavond nooit vergeten.

Amateurvoetbal