Volledig scherm
Barry Grevengoed was met twee goals erg belangrijk voor Rood-Wit. © Bram van de Biezen

Broodnodige zege geeft Rood-Wit ’58 hoop

Rood-Wit ’58 moest maar één ding doen in de hoop op directe handhaving en dat was winnen. Dat deed de ploeg van scheidend trainer Eddy Kraaij dan ook. SDS ’55 werd met 3-1 aan de kant gezet.

Kraaij, die realistisch genoeg is om te weten dat directe handhaving alsnog zeer onwaarschijnlijk is, zag zijn ploeg een slechte eerste helft spelen. De bal bleef nooit lang in de ploeg waardoor er geen kansen werden gecreëerd. SDS speelde ook niet sterk, maar op slag van rust scoorden zij wel. Uit het niets.

Barry Grevengoed was de enige speler in een rood shirt die hier en daar gevaarlijk leek te worden. In de tweede helft bleef het niet bij alleen een beetje blaffen. De spits, die na dit seizoen stopt, scoorde de gelijkmaker en de beslissende 3-1. Zijn laatste doelpunt was van een meter of veertig, de keeper van SDS stond ver uit zijn doel.

Jop van Eyden was verantwoordelijk voor de 1-2. Door goed doorlopen op een verdediger, raakte de mandekker zo in paniek dat hij de bal over zijn eigen keeper heen kopte. ,,Als je 11 spelers selecteert, zet je Jop niet als één van de eersten op het lijstje. Maar hij is wel iemand die altijd alles geeft en ook energie in het team brengt”, aldus Kraaij.

Oost, 3B: Rood-Wit '58 - SDS '55 3-1 (0-1). 45. Donovan Rijlaarsdam 0-1, 53. Barry Grevengoed 1-1, 88. eigen doelpunt 2-1, 90. Evengoed 3-1. 

Amateurvoetbal