Volledig scherm
Bruchterveld viert feest na de gewonnen promotiewedstrijd. © Thijs Iliohan

Bruchterveld promoveert na winst op DKB

derdeklasserBruchterveld is door een 4-2 overwinning op DKB gepromoveerd naar de derde klasse. Op sportpark Baalderveld in Hardenberg was Bruchterveld niet veel beter dan DKB, maar wel veel effectiever. Door de winst gaat Bruchterveld na twee jaar afwezigheid weer in de derde klasse.

Het elftal van Arjan Keuken, dat een bewogen seizoen beleefde en in de winterstop nog op de achtste plaats stond, schoot uit de startblokken. Doelman Mulder kon eerst een inzet van Koen Otten nog tot corner verwerken, maar een minuut later scoorde Bruchterveld wel. Niels Lubbers kon vrij draaien in de zestien meter en zijn inzet vloog in de linkerbenedenhoek.

De tweede kans in de wedstrijd was wederom raak. Ditmaal werd de snelle Luuk Benjamins vrijgespeeld en ook op zijn inzet had Mulder geen kans. DKB nam daarna het spel over, creëerde ook wel enkele kansen, maar de aanvallers hadden het lastig tegen de stugge defensie van Bruchterveld, die onder leiding stond van een sterk spelende Koen Otten.

Op slag van rust maakte DKB op knappe wijze 1-2. David van Zandwijk speelde zichzelf knap vrij en lobde de bal over doelman Huisjes. In de tweede helft zette DKB door, maar inzetten van Jay van de Wetering vonden geen doel. Aan de andere was Bruchterveld wel effectief. Twee kansen en twee doelpunten. Eerst verlengde Lubbers een voorzet van Benjamins knap in het doel. Daarna maakte Gijs Odink met een bekeken schuiver de 1-4. Het slotakkoord was voor DKB. Jordy van Zandwijk kegelde de 2-4 op prachtige wijze in de kruising.

Voor de derde klasse, finale: DKB - Bruchterveld 2-4 (1-2). 5. Niels Lubbers 0-1, 27. Luuk Benjamins 0-2, 45. David van Zandwijk 1-2, 60. Lubbers 1-3, 80. Gijs Odink 1-4, 81. Jordy van Zandwijk 2-4.

Amateurvoetbal